Wie wij zijn

De organisatie van het NK Havermout wordt gedaan door: Rob, Danique, Miriam en Annemiek.

Miriam is ook wel bekend als de Veggiereporter. Ze is food- fotograaf en deelt haar liefde voor groenten en haver op haar sociale media kanalen. Ze heeft in 2021 de “Specialty porridge” gewonnen op het WK Havermout in Schotland met haar haveraranchini. Bekijk haar video hieronder.

Rob, Danique en Annemiek werken bij De Halm: de enige (biologische) havermoutfabriek van Nederland. Rob is al jaren algemeen directeur en kan met ontzettend veel passie vertellen over hoe er hier haver wordt verwerkt. Danique en Annemiek hebben beide combinatiebanen, waar marketing tot hun gezamenlijke taak behoort. Ze vinden het ontzettend leuk om te delen hoe alles bij De Halm is ontstaan en hoe het nu werkt. Wist je bijvoorbeeld dat het ooit begonnen is met Harrie, die met een hamer op een schoenleest haver ging pletten? Dat deed hij omdat hij vond dat we voedsel moeten produceren die niet ten koste gaat van mens en natuur.

Illustratie van een lepel waar haver op ligt

Het NK Haverpap

De Golden Spurtle® World Porridge Making Championship® wordt al ruim 30 jaar georganiseerd in Carrbridge Schotland. Ooit is dat begonnen vanuit de vraag: hoe kunnen we meer toeristen naar ons dorp halen? En dat is succesvol gebleken. Deelnemers komen vanuit de hele wereld om te laten zien dat zij de beste pap kunnen maken. Lees hier meer over de geschiedenis van de Schotse wedstrijd.

In oktober 2025 is in Nederland de documentaire “The Golden Spurtle” in première gegaan die laat zien hoe dat er allemaal aan toe gaat. De spurtle is trouwens een speciale houten keukentool die gebruikt wordt om traditionele haverpap mee te maken. Hier kan je de trailer van de documentaire bekijken.